Menü Bezárás

Mi az ATEX irányelv?

Az ATEX irányelv célja, hogy minimalizálja a robbanásveszélyes környezetben történő munkavégzés során bekövetkező robbanások kockázatát. Az irányelv két fő részből áll:

  1. ATEX 114 – Az ATEX 114 azokra az eszközökre és védelmi rendszerekre vonatkozik, amelyeket robbanásveszélyes környezetekben használnak. Ide tartoznak például porszívók, ventilátorok, világítóberendezések és egyéb elektromos vagy mechanikus eszközök.
  2. ATEX 153 – Az ATEX 153 a munkavállalók védelmét szolgálja, és azokra a helyszínekre terjed ki, ahol robbanásveszélyes anyagokat tárolnak vagy használnak.

Miért fontos az ATEX irányelv a porszívók számára?

Robbanásveszélyes környezetekben a porszívók és hasonló berendezések kritikus szerepet játszanak a tisztaság és a biztonság fenntartásában. Ezeknek az eszközöknek speciális követelményeknek kell megfelelniük az ATEX irányelvnek megfelelően, hogy minimalizálják a robbanásveszélyt és megvédjék a munkavállalókat és a környezetet.

Porszívókat értékesítő cégként fontos, hogy az általunk forgalmazott termékek ATEX tanúsítvánnyal rendelkezzenek, és megfeleljenek az irányelv előírásainak. Ezek a követelmények magukban foglalhatják az elektromos vezérléseket, a villamosítást és a mechanikai komponenseket, hogy biztosítsák a robbanásmentes működést a veszélyes környezetben.

Hogyan segíthet a cégünk a vásárlóknak az ATEX megfelelőségben?

Cégünk elkötelezett az ATEX irányelv betartása mellett, és biztosítjuk, hogy az általunk értékesített porszívók és tisztítóeszközök megfeleljenek a szigorú biztonsági előírásoknak. Néhány mód, ahogyan segíthetünk vásárlóinknak az ATEX megfelelőség elérésében:

  1. Termékjelölés és dokumentáció: A termékeinken jól láthatóan jelöljük meg az ATEX tanúsítványt és az irányelv megfelelőségére vonatkozó információkat. Emellett biztosítjuk, hogy a termékeinkhez tartozó dokumentáció tartalmazza az összes szükséges információt.
  2. Szaktanácsadás: Ügyfélszolgálatunk és értékesítési csapatunk képzett szakemberekből áll, akik segítenek a vásárlóknak megérteni az ATEX követelményeket és kiválasztani a megfelelő termékeket az adott környezetbe.
  3. Rendszerintegráció: Ha szükséges, segítünk a porszívóink integrálásában a meglévő rendszerekbe, hogy teljes mértékben megfeleljenek az ATEX előírásoknak.

Az ATEX irányelv betartása – mindenki nyer!

Az ATEX irányelvnek való megfelelés nemcsak a jogszabályok betartását jelenti, hanem a biztonság és az effektivitás növelését is a robbanásveszélyes környezetekben. Cégünk elkötelezett a vásárlók és a környezet védelme mellett, és büszkék vagyunk arra, hogy kiváló minőségű ATEX-megfelelő porszívókat kínálunk a piacon.

Ha további kérdéseid vannak az ATEX irányelvvel vagy termékeinkkel kapcsolatban, kérjük, lépj kapcsolatba velünk, és szívesen segítünk!

ATEX 2014/34/EU ÚTMUTATÓ